Participare numeroasă la Campionatele Naţionale Individuale de Copii şi Juniori 2019

S-a încheiat ediţia 2019 a Campionatelor Naţionale Individuale de Copii şi Juniori de la Călimăneşti, cel mai important concurs înscris pe agenda şahistilor ambiţioşi.

Clubul nostru a participat cu 15 sportivi la categoriile de vârstă U08, U10, U12, U14 şi U16, iar 14 dintre aceştia au bifat toate cele patru probe (şah clasic, rapid, blitz şi dezlegări).

Competiţia de şah clasic a debutat cu emoţii din partea copiilor, iar acomodarea cu ritmul lung de joc s-a făcut treptat. Principalul inamic al micilor noştri sportivi a fost rapiditatea, iar lupta pe care au dus-o pentru învingerea ei a fost mai acerbă decât cea a Sfântului Gheorghe cu balaurul! J

Spre deosebire de anul trecut, partidele au conţinut mai puţine greşeli tactice, au urmat o linie teoretică, au avut cursivitate în urmărirea unui ţel, deci un look mai... profesionist!

Suntem bucuroşi că am trecut de adversari mai puternici decât noi, cu toate că respectul faţă de adversar” a influenţat mai multe rezultate.

 

Am învăţat să ne pregătim la adversar, să punem accent pe pregătirea teoretică, care este foarte utilă la categoriile superioare de vârstă.

Rezultatele obţinute de sportivii noştri reflectă, în bună măsură, cunoştinţele acumulate, dar şi experienţa de concurs. Acestea au fost din ce în ce mai bune, în special pentru cei care au participat la toate cele patru probe de concurs.

Ne-am bucurat că am fost în situaţia de a juca  partide decisive pentru clasarea în primii 10 sportivi la categoriile U08 şi U10.

Sportivii nostri mai experimentaţi, de la categoriile U14 şi U16, au avut viaţă grea, adversari pe măsură, care concurau la medalii şi ne bucurăm că au terminat competiţiile cu performanţe ELO importante.

Finalele au fost lungi şi solicitante, dar important este faptul că copiii nostri s-au mobilizat, au jucat cu încredere, au petrecut momente unice, irepetabile alături de colegii lor şi s-au bucurat de frumuseţea şahului!

Vă doresc să vă bucuraţi în continuare de magia celor 64 de pătrăţele şi nu lăsaţi să se scurgă secundele fără ... şah, şah, şah!

Felicitări pentru toţi jucătorii clubului nostru şi mult succes la următoarele turnee!

                   

                      

Antrenori

mihail-marinth

 

MIHAIL MARIN

 

Mai mult

luiza-marinth

 

LUIZA MARIN

 

Mai mult

 

otilia-baciuth 

 

OTILIA BACIU

 

Mai mult

 

stefan-baciuth

 

STEFAN BACIU

 

Mai mult

 

vlad-jianuth

 

VLAD JIANU

 

Mai mult

 

Copyright © 2014 - 2016 Sah Club Mihail Marin. Toate drepturile rezervate.