Partide de sah

La frumoasa vârstă de 48 de ani marele maestru indian Anand a câștigat Campionatul mondial de șah rapid! Încă o dată Anand și-a arătat înaltele calități de mare jucător, pasiunea lui imensă pentru șah și tenacitatea de care dă dovadă în fiecare partidă de șah. După 15 runde clasamentul competiției îi arăta la egalitate pe marii maeștri Anand, Nepomniachtchi și Fedoseev. În urma unui meci de baraj contra lui Fedoseev, Anand câștigă cu 1,5-0,5 și devine campionul mondial la șah rapid în anul 2017.

Pulsul competiției îl veți simți urmărind câteva dintre partidele jucate de marii maeștri!

 

 

Campionatul mondial de blitz al anului 2017 a avut loc în luna decembrie la Riyadh, in Arabia Saudită. Magnus Carlsen a câștigat pentru a treia oară titlul de cel mai rapid jucător al lumii, cumulând 16 puncte din 21 de partide și devansându-i pe Karjakin si Anand cu 1,5 puncte.

Marele maestru danez a început șovăitor prima parte a campionatului, dar a revenit în forță în a doua zi a campionatului, realizând 8,5 puncte din 9 partide înaintea ultimei runde și remizând cu Karjakin în ultima partidă. Un tur de forță demn de un campion mondial!

Felicitări lui Carlsen, a cărui determinare este un exemplu pentru toți jucătorii de șah! 

 

 

Vă invităm să rezolvați!

 

Antrenori

mihail-marinth

 

MIHAIL MARIN

 

Mai mult

luiza-marinth

 

LUIZA MARIN

 

Mai mult

 

otilia-baciuth 

 

OTILIA BACIU

 

Mai mult

 

stefan-baciuth

 

STEFAN BACIU

 

Mai mult

 

vlad-jianuth

 

VLAD JIANU

 

Mai mult

 

Copyright © 2014 - 2016 Sah Club Mihail Marin. Toate drepturile rezervate.